publicat în: Arhivă

Fratia Musulmana din Egipt a confirmat participarea la urmatoarele alegeri

Fratia musulmana egipt Lacasuri Ortodoxe: din Cairo/AFP
Fratia Musulmana din Egipt a confirmat participarea la urmatoarele alegeri

Fratia Musulmana, prima forta de opozitie din Egipt, si-a anuntat sambata, 9 octombrie 2010, oficial, participarea la viitoarele alegeri parlamentare programate pentru sfarsitul lunii noiembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Grupul va prezenta candidati pentru 30% din locurile in disputa in aceste alegeri, a spus seful acesteia, Mohamed Badie, citat de agentia de stiri MENA. "Numele candidatilor vor fi anuntate in zilele urmatoare", a adaugat el.

Fratia Islamista nu a aderat la boicotarea alegerilor propusa de fostul sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, care a devenit un adversar pe scena politica egipteana.

Fratia Musulmana este interzisa in mod oficial, dar tolerata in practica, in Egipt. in legislatura anterioara, aceasta a castigat locuri pentru 20% dintre candidati, etichetati ca independenti.

Numarul de locuri parlamentare trebuie sa treaca in aceste alegeri de la 454 la 518, cu o cota de 64 de locuri rezervate femeilor. Actualla legislatura este controlata masiv de Partidul National de Democratic (PND), al lui Mubarak.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 39/2010