Crestinii reprezinta 75% dintre victimele ucise de intoreranta religioasa in lume

Articol, trad. si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

?eful Departamentului Sinodal pentru Relatii Externe al Bisericii Ruse, Mitropolitul Ilarion, a citat o serie de date din care rezulta ca victimele intolerantei religioase sunt in cea mai mare parte crestini.

“Conform datelor oferite de organizatia non-guvernamentala Ajutor pentru Biserica aflata in nevoie, 75% dintre victimele ucise de intoleranta religioasa au fost crestini, in ultimii ani”, a spus Mitropolitul in interviul sau acordat ziarului Izvestia, saptamana trecuta.


Mitropolitul subliniaza ca, in majoritatea statelor in care minoritatea crestina este persecutata, crestinii au trait de secole, “chiar si atunci cand regimurile politice locale s-au declarat mai radicale decat astazi”.

“Astazi, cand toate statele si-au asumat obligatia de a proteja drepturile omului, imigrarea crestinilor din anumite tari a crescut. Cred ca aceasta dovedeste esecul politicii lumii moderne privind libertatea religioasa si lipsa de interes pentru educatie religioasa”, a spus Mitropolitul.

Potrivit acestuia, crestinii cad adesea victime greselilor politice facute de statele occidentale.

“Situatia este dificila in Irak. Conform unor date, 7 din cele 1,4 milioane de crestini au parasit tara dupa 2003. Fara a face alte evaluari ale situatiei politice din Irak, inainte de interventia NATO, as dori sa mentionez, crestinii nu au fost exterminati fizic. Invazia militara externa a facut sa cada ostatici crestinii”, a spus Mitropolitul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.