publicat în: Arhivă

Preotul Kissi Richard, director al retelei umanitare Caritas din Coasta de Fildes, a fost rapit

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Un preot, director al retelei umanitare Caritas din Coasta de Fildes, a fosr rapit

Articol, trad. si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

imagini obisnuite in Coasta de Fildes 2011 Reteaua catolica umanitara Caritas a informat joi, 31 martie 2011, intr-un comunicat, despre rapirea, de catre un grup armat, in apropiere de Abidjan, a reprezentantului sau in Coasta de Fildes. Aceasta organizatie solicita prin comunicatul amintit “eliberarea imediata” a acestuia.

”Caritas solicita eliberarea imediata a Parintelui Kissi Richard, directorul Caritas din Abidjan”, se arata in comunicatul Caritas trimis la Paris catre sucursalele franceze ale retelei umanitare internationale ONG-ul Secours Catholique/Caritas France.


Potrivit Caritas, parintele Kissi, un preot de nationalitate ivoriana (Cote d’Ivoire – Coasta de Fildes) si director diecezan al Caritas in Abidjan, “a fost rapit in 29 martie 2011, dimineata tarziu, de un grup armat”. El “s-a deplasat marti in orasul de suburbie Anyama din Abidjan, in scopul continuarii evacuarii seminaristilor din Marele Seminar, dupa ciocnirile violente din acest cartier”, potrivit ONG-ului.

“A fost rapit acum doua zile si am primit informatia astazi (joi)”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant pentru Secours Catholic/Caritas Franta.

“Nu stim in ce stare se afla abatele Kissi si nu am primit niciun semn de la rapitori”, a declarat Jean Djoman, unul din reprezentantii Caritas in Coasta de Fildes, citat de comunicat.