Thursday 31 march 2011

Raidurile occidentale au lasat in urma zeci de victime in randul civililor la Tripoli

Lacasuri Ortodoxe: din RomaMgr Giovanni Martinelli
Raidurile occidentale au lasat in urma zeci de victime in randul civililor la Tripoli

Articol, traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Un episcop catolic din Tripoli a denuntat “raidurile pretinse umanitare care ar fi produs zeci de victime in randul civililor din mai multe cartiere” ale capitalei libiene, intr-un interviu acordat astazi, joi, 31 martie 2011, agentiei de stiri misionare catolice Fides.

“Am adunat diverse marturii ale persoanelor de incredere, in acest sens”, a spus Episcopul Giovanni Martinelli, Vicar Apostolic de Tripoli.


Potrivit Arhiepiscopul Martinelli, “de exemplu, in cartierul Buslim, o resedinta a civililor s-a prabusit dupa bombardament, omorand 40 de persoane”.

Arhiepiscopul Martinelli nu a spus in timpul carei perioade s-au inregistrat aceste victime.

Niciun bilant precis nu a putut fi stabilit pana in prezent din surse independente, privind numarul victimelor bombardamentelor fortelor aliate, in Tripoli.

Prelatul italian a spus ca “bombardamentele au afectat, chiar daca indirect, un numar de spitale”, printre care si cel al Misda, la sud de Tripoli.

“Desi bombardamentele (coalitiei) par a fi mai bine directionate, obiectivele militare se afla, in mod uimitor, in mijlocul cartierelor civile, in cele din urma implicand, bineinteles, populatia”, a continuat vicarul apostolic, care este echivalentul unui episcop, dar al carui teritoriu nu este la fel de mare ca o eparhie.

“Situatia din Tripoli devine din ce in ce mai dificila”, a adaugat prelatul, invocand lipsa de combustibili.

El a estimat ca, pe in plan militar, “situatia pare sa fi ajuns intr-un impas, deoarece rebelii nu au suficienta forta pentru a merge mai departe”.

“De aceea, cred ca solutia diplomatica este modul principal de stopare a varsarii de sange intre libieni, oferind un mod demn de inlaturare a lui Muammar Gaddafi”, a concluzionat Episcopul Martinelli, citat de AFP.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile