Situatie extrem de ingrijoratoare in Coasta de Fildes. Misiunea ONU face apel catre toate structurile umanitare…

femeie din Coasta de Fildes depunand votul sau la alegeriLacasuri Ortodoxe: din Abidjan
40.000 de persoane din Coasta de Fildes, stramutate la misiunea catolica din Duekoue

Articol, traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Circa 40.000 de refugiati se afla in prezent la misiunea catolica din Duékoué (vest), unde situatia umanitara este "grava si ingrijoratoare", a declarat joi, 31 martie 2011, Misiunea ONU in Coasta de Fildes (UNOCI).

"Misiunea Catolica face fata singura la aproximativ 40.000 de persoane stramutate, conform parintelui Ciprian, parohul bisericii locale", declara intr-un comunicat Misiunea ONU.


Important punct strategic al Vestului, orasul Duekoue este controlat incepand de marti de catre fortele presedintelui tarii recunoscut de comunitatea internationala, Alassane Ouattara, dupa doua zile de lupte cu soldatii si militienii loiali presedintelui in exercitiu, Laurent Gbagbo.

"Situatia umanitara este grava si ingrijoratoare in Duekoue, si mii de persoane stramutate asteapta ajutor din partea noastra", a declarat in Duekoue seful cabinetului reprezentantului special al Secretarului General al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Coasta de Fildes, George Rautenbach, citat in text.

"Toate masurile necesare pentru a ajuta oamenii, sa fie luate", a spus el.

Seful Unitatii pentru Protectia Copilului, Codja Josie, care actioneaza temporar ca si coordonator umanitar, a afirmat ca "situatia este dramatica".

"Mii de persoane stramutate, printre care mai multe femei insarcinate si copii, traiesc in conditii de suprapopulare care pot fi periculoase", a avertizat ea, spunand ca are nevoie de un raspuns imediat al tuturor structurilor umanitare.

Fortele pro-Ouattara, care controleaza jumatatea de nord a tarii, din anul 2002, au lansat luni o ofensiva majora in sud, si au cucerit deja capitala politica Yamoussoukro (centru) si primul port de export de cacao din lume, San Pedro (sud-vest).

Luptatorii pro-Ouattara avanseaza acum inspre capitala economica Abidjan.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.