Tot cu gandul la Biserica Ortodoxa a Serbiei… Un oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse vorbeste despre organizarea de pelerinaje in Kosovo

Un oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse vorbeste despre organizarea de… pelerinaje in Kosovo

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
?eful adjunct al Departamentului pentru Relatii Externe ale Bisericii, al Patriarhiei Moscovei, Protopopul Nikolai Balasov, a vorbit despre organizarea de pelerinaje la altarele ortodoxe din Kosovo.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Sunt de parere ca ar trebui sa ne gandim cum sa organizam regulat pelerinaje din Rusia la aceste altare vechi ortodoxe", a declarat el miercuri, 6 octombrie 2010, intr-un interviu pentru Interfax.

Potrivit acestuia, fiecare persoana care a vizitat Patriarhatul Pec, Gracanica, Manastirea Visoki Decani, "nu va uita niciodata aceasta vizita si va fi un om schimbat profund".

Parintele Nikolai indeamna sa "se ia serios in calcul viitorul acestor altare de importanta universala, ceea ce ar trebui sa fie facut pentru a fi conservate, si sa li se ofere pelerinilor ortodocsi din diferite parti ale lumii sansa sa le viziteze."

Preotul a mai amintit, de asemenea, ca toti calugarii care vietuiesc in manastirile kosovare duc acolo o viata concentrata pe rugaciune, in ciuda "marilor dificultati si temerilor constante pentru securitatea proprie".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.