Duma de Stat din Rusia limiteaza publicitatea pentru vindecatori si sarlatani

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Duma de Stat din Rusia limiteaza publicitatea pentru vindecatori si sarlatani

Duma, camera inferioara a parlamentului rus, a adoptat ieri, marti, 5 octombrie 2010, la prima lectura, un proiect de lege care trebuie sa limiteze publicitatea serviciilor oculte si a altor vindecatori, foarte prezenta in presa populara din Rusia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Majoritatea deputatilor au votat pentru modificarea legislatiei privind publicitatea, considerand ca aceasta aducea "daune morale si fizice cetatenilor, si prejudicii economice tarii", spun autorii textului.

"Publicitatea, care se adreseaza publicului larg, permitea sarlatanilor sa atraga un numar mare de clienti fara vreo garantie", se mai arata si intr-un comentariu care insoteste proiectul de lege, obtinut de AFP.

"Tratarea tumorilor sau SIDA, cu ceaiuri din plante sau comprese este o crima", a spus deputatul Tatiana Iakovleva, membra a Comisiei parlamentare pentru sanatate.

Aproximativ 800.000 de vindecatori opereaza in Rusia, doar 620.000 fiind medici calificati, potrivit unui comunicat eliberat de deputati.

Cifra de afaceri a acestor vindecatori a ajuns la 2 miliarde $/an, se mai asigura sursa.

Un rus din cinci se adreseaza unui vindecator, reiese dintr-un studiu publicat in august 2010.

Unul dintre canalele de televiziune ruse nationale, TNT, are chiar o emisiune-spectacol denumita "Batalia Magicienilor", in care participantii folosesc intuitia si capacitatea lor de "magie" pentru a rezolva ghicitori.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.