Biserica Ortodoxa Rusa organizeaza un spectacol de teatru in care actorii sunt persoane fara locuinta (homeless theater)

homeless theaterLacasuri Ortodoxe: din Moscova / trad. si redactare Carmen-Ana
Biserica Ortodoxa Rusa intentioneaza sa organizeze un spectacol de teatru in care actorii sunt persoane fara locuinta.

O astfel de metoda de reabilitare a fost discutata la reuniunea Departamentului pentru Caritate si Servicii Sociale, cu expertii care lucreaza cu persoanele fara adapost, in Manastirea Sfintelor Marta si Maria din Moscova.

Participantii la proiect trag speranta ca primul test va avea loc in vara anului 2011, iar prima seara artistica va cuprinde texte de Craciun, in ianuarie 2012, dupa cum ne informeaza Departamentul.


?ase persoane, dintre cele ce urmeaza cursurile de reabilitare din Centrul de Adaptare Sociala Marfino, s-au alaturat deja campaniei.

Opera ce urmeaza sa fie pusa in scena nu a fost inca specificata.

Autorii acestei idei ar fi vrut initial sa puna in scena o lucrare a lui Maxim Gorki, dar apoi li s-a spus ca este "prea trista" si au ales in cele din urma o lucrare de Cehov. La randul sau, Episcopul Panteleimon de Orehovo-Zuievo a sugerat lucrari de Shakespeare sau Puskin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.