publicat în: Arhivă

Toti preotii ortodocsi din Japonia au supravietuit

Biserica ortodoxa din HakodateArticol si traducere pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Clericul din Biserica Ortodoxa Autonoma Japoneza, Protopopul Nikolai Dmitriev, care slujeste in Hakodate, a raportat in urma cu cateva zile ca, dupa reluarea legaturilor cu toti preotii ortodocsi ai tarii, s-a stabilit ca niciunul dintre ei nu a fost ranit.

"Am luat legatura cu fiecare preot ortodox din Japonia", afirma Pr. Nikolai, citat de revista ruseasca Foma.

Potrivit preotului, "slava Domnului, toti acestia sunt in viata si sanatosi, iar contactele cu parohiile au fost si ele restabilite".


Parintele Nikolai mai relata ca nu existau distrugeri grave in Tokyo si Hakodate, iar comunitatile ortodoxe din Yamada si Sakari s-ar afla in situatiile cele mai dificile, bisericile fiind complet distruse.

"in Sendai, acolo unde se afla sediul celei de-a doua episcopii, ca marime, din Japonia, situatia nu este usoara. intreaga zona de coasta este distrusa, dar cu toate acestea biserica a supravietuit in mod miraculos dezastrului (vezi relatarile anterioare din ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), iar Episcopul Serafim si eparhia sa sunt bine", a spus preotul.

Unele vitralii au fost distruse la Catedrala din Tokyo, iar in Hakodate s-a fisurat iconostasul.

"Acum avem nevoie de Biblii, de carti de rugaciune si de cruci mici, si orice altceva aveau credinciosii in propriile case si au pierdut din cauza distrugerilor. Este nevoie de Biblii si de carti de rugaciuni in limba rusa, de asemenea, deoarece exista multi rusi in parohia noastra", a mai spus parintele Nikolai.