Biserica Greaca retrogradeaza un preot, pentru… huliganism – Papa Paok (???? ????)

Lacasuri Ortodoxe: din Salonic (Grecia)
Biserica Greaca retrogradeaza un preot, pentru… huliganism

Un preot grec, sustinator fervent al echipei de fotbal Paok Salonic, in partea de nord a tarii, a fost retrogradat de catre superiorii sai pentru huliganism, decizie care a declansat un protest in clubul sportiv.


Preotul Christos a fost demis de la conducerea Comisiei clericale de gestionare a parohiei sale, o suburbie a orasului Salonic, si a fost rugat sa nu mai participe "la manifestatiile suporterilor care au un comportament nepermis", a declarat, luni, 7 iunie 2010, dioceza de Salonic.

Ierarhia ortodoxa a luat aceasta decizie, ca raspuns la cresterea gradului de constientizare a prelatului, devenit, sub porecla Papa Paok "(derivat din numele grecesc papas pentru preot), o mascota a clubului, al caror suporteri sunt printre cele mai violenti din Grecia.

Unele clipuri video existente pe YouTube il arata pe sexagenar in sutana si cu esarfa in culorile clubului, in mijlocul coechipierilor blestemand echipa rivala, pe stadion, sau la parada, fiind aclamat de spectatorii care striga "Papa este Dumnezeu"!

Asociatiile de fani ai Paok au si raspuns, in urma deciziei, prin deschiderea unei pagini pe Facebook care a adunat deja aproximativ 7.500 de membri, luni, 7 iunie, sub titlul "Lasati-l liber pe Papa Paok!“.

Ele au denuntat pedeapsa, prin comunicate de presa, declarand ca preotul a adus astfel lucrarea "sociala si spirituala a Bisericii in mijlocul poporului", acuzand biserica nationala de "abordari fasciste si reactionare”.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.