Sfintirea Paraclisului: Sfintii parinti Grigorie Palama si Calinic de la Cernica, Scoala I-VIII Berislavesti – Valcea

Sfintirea Paraclisului „Sfintii parinti Grigorie Palama si Calinic de la Cernica” Scoala I-VIII Berislavesti – Valcea

Astazi, 7 iunie 2010, de la orele 11:00, din Incredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, au sfintit noul cabinet de Religie „Sfintii Parinti Grigorie Palama si Calinic de la Cernica”, situat In cladirea ?colii cu clasele I-VIII Stoenesti – Berislavesti, jud Valcea.


La slujba sfintirii paraclisului a participat si parintele Alin Gherghinoiu, protopop de Ramnicu Valcea Insotit de cativa parintii din parohiile vecine, iar printre invitati s-au numarat Prof. Maria Ochescu, Insp. Gen. Adj. In cadrul ISJ Valcea, Prof. Delia Dragusin, Dir. ?colii cu clasele I-VIII Stoenesti – Berislavesti, Prof. Cornelia Papuzu, Dir. C.C.D. Rm. Valcea, D-l Ion Busaga, Primarul com. Berislavesti, cadre didactice si elevi.

Sfintirea noului cabinet de Religie „Sfintii Parinti Grigorie Palama si Calinic de la Cernica”, situat In cladirea ?colii cu clasele I-VIII Berislavesti, a fost prilej de bucurie atat pentru profesorii si elevii scolii, cat si pentru cei prezenti la manifestare.

La sfarsitul slujbei, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, In cuvantul de Invatatura rostit printre alte Indemnuri a subliniat: „Copiii au nevoie de iubirea parintilor si a cadrelor didactice deopotriva, completata cu iubirea preotilor pentru ca, « familia este Biserica de acasa », dupa cum ne Invata Sfintii Parinti”. In Incheiere Preasfintia Sa a daruit diplome si iconite atat profesorilor, copiilor, cat si ostenitorilor care si-au adus aportul la ridicarea acestui lacas.


©Pentru Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Redactare: TEO-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.