Seful Bisericii Ortodoxe Austriece, Mitropolitul Michael Staikos, condamna atmosfera anti-greceasca din Austria si Germania. Actualitate

Seful Bisericii Ortodoxe Austriece - Mitropolitul Michael Staikos

Lacasuri Ortodoxe: din Viena – Austria
Un responsabil ortodox condamna atmosfera anti-greceasca din Germania si Austria

?eful Bisericii Ortodoxe Austriece, Mitropolitul Michael Staikos, a condamnat in urma cu cateva ore, astazi miercuri 5 mai 2010, atmosfera anti-greceasca din Austria si Germania, tari care au fost solicitate de partenerii lor europeni sa salveze de la faliment Grecia.


Planul de ajutorare a Greciei, in valoare de 110 miliarde de euro pe trei ani, finantat aproximativ 20% de Berlin, este extrem de nepopular in Germania si este tinta presei populare si de extrema dreapta din Austria.

Seful Bisericii Ortodoxe Austriece - Mitropolitul Michael Staikos

Criticile exprimate de unii politicieni si de presa "sunt un semn ca UE se intemeiaza doar pe… bancnote”, a spus el.

Mitropolitul a mai subliniat de asemenea ca aceasta atmosfera negativa, limitata la tarile germanofone, a redeschis in Grecia leziuni legate de ocupatia germana din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

La aceasta ora, agentiile de presa avertizeaza ca Grecia este paralizata de o greva nationala si este practic rupta de restul lumii. Zborurile spre si dinspre Grecia au fost consemnate la sol, trenurile si feriboturile si-au suspendat cursele.

In plus, Cancelarul Angela Merkel a declarat la intrunirea din Bundestag, dupa cum ne informeaza DW in buletinele sale de astazi, ca decizia de a sprijini Grecia nu reprezinta "nimic altceva decat viitorul Europei".

"Fara Germania nu s-ar fi ajuns la o implicare a Fondului Monetar International (FMI)", a subliniat Merkel la Berlin. De asemenea, conditiile impuse de Germania in scopul acordarii acestui imprumut, au impulsionat programul anticriza, adoptat de executivul de la Atena".

Handelsblatt, cel mai mare cotidian economic din Republica Federala, a initiat si el campania "Cumpar obligatiuni de stat in Grecia", pe ideea ca exclusiv guvernele nu pot acorda Greciei intreg ajutorul de care aceasta are nevoie. Publicatia a facut asadar un apel catre politicienii si oamenii de afaceri germani, cerandu-le acestora sa cumpere obligatiuni, puse in vanzare de guvernul de la Atena.

©Autor: KSLCatalin

Redactor: Carmen-Ana Ion

Verificati! In acest moment stirea poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.