ARHIEPISCOPUL ARTEMIJE, demnitarul Bisericii Ortodoxe Sarbe din Kosovo implicat intr-un caz de deturnare de fonduri, a fost DEMIS DEFINITIV

Lacasuri Ortodoxe: din Belgrad
Arhiepiscopul Artemije, demnitarul Bisericii Ortodoxe Sarbe din Kosovo implicat intr-un caz de deturnare de fonduri, a fost definitiv demis

Biserica Ortodoxa Sarba a decis sa il elibereze din functia de demnitar al Kosovo, pe Arhiepiscopul Artemije implicat intr-un caz de deturnare de fonduri, a declarat in urma cu cateva ore, miercuri 5 mai 2010, un reprezentant al Arhiepiscopiei.


In declaratia Arhiepiscopiei se afirma ca Sinodul (Sabor) Bisericii Ortodoxe Sarbe, reunit in prezent la Belgrad, l-a demis definitiv din functie pe Arhiepiscopul Artemije.

La jumatatea lunii februarie (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe), Biserica Ortodoxa Sarba l-a "suspendat temporar" pe Mitropolitul Artemije pentru ca nu a "gestionat responsabil activitatile financiare" ce tineau de competenta sa in Kosovo.

Biserica Ortodoxa Sarba a spus la acea data ca a lansat o investigatie privind posibila deturnare de fonduri, sau actele de necinste, de care s-ar face responsabil Artemije si personalul sau, in utilizarea mai multor milioane de euro sub forma de ajutor financiar si fonduri guvernamentale.

Artemije a fost inlocuit momentan cu Arhiepiscopul Atanasije, care actioneaza in calitate de director al Arhidiocezei, pana la o noua numire a unui nou alt arhiepiscop.

Artemije, in varsta de 75 de ani, cunoscut pentru pozitiile sale conservatoare si pentru opozitia foarte puternica fata de proclamarea independentei provinciei Kosovo, functiona in regiunea Kosovo, considerata leaganul Bisericii Ortodoxe Sarbe, dupa 1991.

Verificati! In acest moment stirea poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

© KSLCatalin – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 16 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.