Cuvant grav al Parintelui Iustin Parvu catre poporul ortodox:Este vremea muceniciei! Luptati pana la capat! Nu va temeti!

"Iubiti fii ortodocsi ai acestui neam

Cu multa durere si Ingrijorare vin sa va adresez aceste cuvinte, pentru care ma simt dator In fata lui Dumnezeu si constiinta si inima nu ma lasa sa trec nepasator pe langa acest val primejdios care s-a ridicat sa Inghita toata suflarea omeneasca, chiar si pe cei alesi, de este cu putinta.


Nu In calitatea mea de biet monah, ascuns Intr-un varf de munte, era sa va aduc la cunostinta aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, In primul rand, ci a arhipastorilor, mai marii acestei Biserici. Dar daca ei trec aceste lucruri sub tacere, avand preocupari mai de seama decat are acest popor, eu nu pot sa trec cu vederea glasul vostru, al celor care ati ramas credinciosi cuvantului Evangheliei lui Hristos, ati asteptat si mi-ati cerut cuvantul In privinta acestor realitati dureroase In care ne aflam.

De aceea, fiii mei, vin si va spun ca a sosit ceasul sa-L preaslavim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adevarat. Nu credeam ca voi trai sa vad si eu Inceputul acestor vremuri de durere, apocaliptice – dar iata ca mania lui Dumnezeu a venit mai degraba asupra noastra, pentru toate pacatele si faradelegile pe care le-am savarsit. ?i vad cum bietii oameni nu sunt pregatiti sa faca fata acestor capcane ale vrajmasului,a carui noua lucrare acum este sa pecetluiasca sufletele voastre cu semnul Fiarei – 666. Toti am citit Apocalipsa si Infricosatoarea profetie – scrisa cu 2000 de ani In urma: „?i ea(fiara) Ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei"(Apoc. 13:16-17).

Vremea In care ne aflam acum este premergatoare acestei profetii. Prin lege, prin ordonanta de guvern, romanii sunt obligati sa se Incadreze Intr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial, proiect care le rapeste de fapt oamenilor libertatea. Romanilor li se cere sa-si puna pe pasapoartele, permisele auto si orice alt act personal cipul biometric ce contine amprenta digitala, imaginea faciala, si toate datele personale. Poate pentru multi dintre dumneavoastra acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar In spatele acestui sistem de Insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o Intreaga dictatura, un Intreg plan demonic, prin care de buna voie Iti vinzi sufletul diavolului. Insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane. Dragii mei, dupa cum proorocesc Sfintii Parinti, primirea acestui semn este lepadarea noastra de credinta. Sa nu credeti ca putem sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiti acest Insemn diavolesc care va rapeste ceea ce va apartine prin mostenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinte umane! Trebuie sa va aparati acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi sa platiti cu pretul vietii voastre. In zadar castigati cele ale lumii, daca va pierdeti sufletele voastre si ale copiilor vostri, pentru ca Sfintii Apostoli ne spun clar „se cuvine sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de oameni".

De aceea va spun: este vremea muceniciei! Dupa parerea mea ne aflam In vremurile In care singura cale de mantuire este mucenicia. De-abia acuma este momentul sa marturisim cu propria noastra viata, pana acum ar fi fost o risipa de energie. Din pacate noi nu avem un tineret ortodox la fel de riguros ca cel al grecilor, al nostru este mai evlavios, ce-i drept, dar si mai lipsit de vlaga si de reactie. Se stie foarte bine cat de curajos au reactionat grecii dar si sarbii, cand au protestat Impotriva acestor cipuri si a sistemului Insemnarii si controlului total al identitatii. Tinerii lor au fost formati de mici In duhul acesta patristic, atat In familiile cat si In scolile lor – ei au notiuni de Vechiul Testament, de Noul Testament; din tata-n fiu s-a predat aceasta traditie patristica. De pe timpul comunismului Incoace noi am dovedit ca ramanem constanti slugi altora, uitand de curajul si demnitatea romanilor de altadata. Toate popoarele vecine au Incercat sa scape de comunism, sa-si impuna cumva neatarnarea – si au reusit Intr-o masura oarecare. Dar Romania, care a fost cel mai crunt lovita de fiara comunista, al carei popor a Indurat cele mai cumplite crime si decimari In lagare si deportari, a ajuns astazi putregai. La noi In biserica situatia este destul de anevoioasa deoarece credinciosii nu sunt destul de informati cu privire la aceste provocari ale lumii de azi. La noi, bietul roman, daca Il magulesti un pic, nu mai tine cont de nici o norma evanghelica. El este vinovat numai prin nestiinta deoarece daca el n-are catusi de putine cunostinte de la biserica, de la scoala, din familie, din societate – ignoranta e cuceritoare. Pentru ca el are un text In capul lui: „supuneti-va mai marilor vostri"; la el trebuie sa mearga textul. Pai, pe noi nu ne acuzau In puscarie, folosindu-se cu viclenie de textul scripturistic, asa cum fac si sectarii?- „Voi ati fost Incapatanati mai, voi ati fost razvratiti, n-ati ascultat de cuvantul Evangheliei – pai, ce crestini mai sunteti voi? Voi va pierdeti viata zadarnic". Asa Incercau sa ne reeduce comunistii rosii de atunci, si tot astfel fac acum cu poporul nostru comunistii de azi Imbracati cu haine albe.

Se vrea si se Incearca o desfiintare a sacrului prin relativizarea valorilor fundamentale, a adevarului de credinta prin ecumenicitate, se vrea Inregimentarea si uniformizarea pe model ateist a copiilor nostri. Daca Ii spui acum unui cetatean care are cinci copii In casa – „Mai, nu mai lua buletinul sau pasaportul" – pai el nu Intelege. „Pai, parinte, eu ce le mai dau de mancare"? ?i-l pui In fata acestei situatii grele. Suntem noi dispusi ca Brancoveanu de altadata sa facem sfinti din copiii nostri? Nu suntem pregatiti. ?i atunci cine poarta toata aceasta vina? Nu noi, biserica? Nu noi, manastirile, care suntem In fata altarului avem datoria sa spunem oamenilor adevarul si sa-i prevenim la ceea ce-i asteapta pe maine? Dar In protopopiate nici vorba sa se puna o astfel de problema, esti respins, esti catalogat naiv si depasit – ba chiar mai face si glume pe seama ta. Deci daca preotul nu are habar de lucrurile acestea, atunci ce sa mai spui de bietul credincios care saracu’ de-abia deschide Biblia de doua trei ori pe an, sau doar o data-n viata? Vina este de partea tuturor celor ce raspund de educatia si formarea acestui popor – de la Invatatori, profesori pana la preoti si ministri.

Va cer, asadar, In numele MIntuitorului Hristos, Care a spus „Oricine va marturisi pentru Mine Inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el Inaintea Tatalui Meu, Care este In ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine Inaintea oa menilor si Eu Ma voi lepada de el Inaintea Tatalui Meu, Care este In ceruri." (Matei 11: 32-33), sa cereti autoritatilor romane sa abroge legile care permit Indosarierea si urmarirea electronica a crestinilor, renuntarea la libertatea cu care ne-am nascut. Dar o sa primim plata pacatelor noastre, moartea, osanda noastra, care sa nu fie, fereasca Dumnezeu, de rascumparat. Pentru ca Hristos ?i-a varsat sangele o data pentru tine. Ei bine, poporul acesta, prin fruntasii sai, s-a ticalosit pana la culme, prin tradarea traditiilor si credintei stramosesti. Iar noi am refuzat aceasta rascumparare prin neprezentarea acestor adevaruri scripturistice; am fost deseori absenti din fruntea micii ostiri a Adevarului.

Sa rezidim neamul acesta! Dar nu vom putea izbandi lucrul acesta daca nu ne vom rezidi fiecare In parte sufletele noastre. Sa ne pocaim si sa ne punem cenusa In cap, ca sa ne dea Domnul harul si puterea de a primi mucenicia. Va trebui sa cream mici fortarete, mici cetatui de supravietuire, la sate, acolo unde mai sunt Inca oameni care pricep si Isi amintesc Randuiala, unde sa avem pamantul nostru, scoala noastra – In care sa ne crestem copiii In duhul aceasta ortodox, sa avem spitalele si moasele noastre. Copiii Inca de la nastere trebuie protejati – pentru ca, dupa cum vedeti, vor sa implanteze acest cip pruncului la nastere.
Fiecare este dator sa-si mantuiasca sufletul. Fiecare sa se intereseze si sa vada ca ne aflam In fata unui moment de cumpana In care ai de ales: sa-ti pierzi sufletul sau sa-ti salvezi sufletul. Cel care nu s-a interesat pana acum, nu e tarziu Inca sa afle si sa se dumireasca.

Acum e timpul jertfei, prin vorbarie si prin conferinte nu mai facem nimic.
Sa te duci, romane drag, fara frica, direct spre varful sabiei, ca strabunii nostri cei viteji, sa te duci ca o torpila japoneza, sa mori In brate cu vrajmasul! Acum suntem exact ca In arena romana cu fiare salbatice – stai aici In mijlocul arenei si astepti, ca si crestinii de odinioara, sa dea drumul la lei. Asteptati sa fiti sfasiati, rupti, alta scapare nu mai e! Lupta este deschisa. Luptati pana la capat! Nu va temeti! Asa cum a Inceput crestinismul, asa va si sfarsi – In dureri si In suferinta. Pecetluiti crestinismul cu mucenicia voastra!

Iubiti frati Intru cinul Ingeresc si Intru slujirea preotiei, fac un apel catre fratiile voastre sa Intariti acest text cu semnatura proprie, In numele manastirii si parohiei pe care o pastoriti."

Manastirea Petru Voda, 14 Ianuarie 2009
Cuviosii Mucenici ucisi In Sinai si Raith
Arhimandritul Justin Parvu

Mentionam ca un raspuns si un articol KSLCatalin (admin. Lacasuri Ortodoxe) cu referire la acest mesaj, a fost publicat aici: (dati click).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.