Jurnalisti de investigatie, sub acoperire… intr-adevar, de Camera Ascunsa (despre inscenarea la adresa IPS Teodosie – aici si AUDIO – Radio Romania Actualitati)

Balbe, raspunsuri si cuvinte fara noima. (in josul paginii gasiti emisiunea radiofonica Radio Romania Actualitati, din data de 10 mai, pentru care multumim Radio Dobrogea)


Ai impresia ca te gasesti Intr-o lume total ilogica, In care ti se cere socoteala pentru faptul ca esti normal: crezi In Dumnezeu? Te dai bisericos? Ai bun simt? Ai scoala? Te dai, deci, sfant fata de mine sau fata de noi, cei multi?

Chiar crezi ca n-as putea sa si postesc ori sa vorbesc frumos, sau sa fiu sfant? Doar ca, nu vreau!

Acesta este mesajul lumii de astazi, emfaza nonvalorii si a libertinajului! Cum poti Invinge nesimtirea prin bun simt, In fata unei lumi care se lasa distrata exact de nesimtire?

Aceasta lupta a fost si este dintotdeauna a mucenicilor, in crestinism. Se pare ca „circul" din arene nu va disparea niciodata. Este lupta dintre omul rau si cel bun, dintre cel Inarmat cu ura si cel Inarmat cu iubire, dintre omul care rade de cel ce a ajuns sa fie de plans si omul care plange pentru cel ce a a ajuns de ras. Niciodata aceasta lupta nu va putea fi una dreapta.
Si, cand te gandesti ca totul este motivat de cine stie ce tip de distractie ieftina, pentru care unii lupta cu mustrarile propriei constiinte, demonstrandu-si lor, cu tot dinadinsul, ca: „nu sunt singurul care face asta".

Am trecut prin acest Post Mare, al Paresimilor si, unii chiar si acum, Inca mai Incearca sa taxeze acest lucru. In numai cateva zile am fost martorii unor atacuri incredibile, In care neobrazarea a distrat si bucurat multimile mai putin postitoare. Le-a bucurat si le-a satisfacut poftele: deci, nici popii nu-s sfinti sau postitori! Destepti am fost ca n-am postit si noi! Nu ne-au prostit! De-acum sa ne scuteasca! Parca incepuse sa ne mustre constiinta si cat pe ce sa ne dispara tot cheful de viata!

Revine in atentie lozinca inscrisa pe autobuzele occidentale: Distrati-va! Fiti fara grija, Dumnezeu nu exista!

Bunul simt este pus In fata nesimtirii si executat. Aplauze din toate partile!

S-au scris articole, s-au Inscenat reportaje, s-au creat site-uri si bloguri de atac, compromitatoare, desi semnate cu nerusinare ca fiind ortodoxe, se fac Inca emisiuni… se judeca In tribunale.

Cei ce Intreprind astfel de actiuni, sunt aceiasi oameni. Cine socoteste ca mereu este un altul In spate, se Inseala. Seara la blog, dimineata la ziar si toata ziua prin televiziune. Aceasta este activitatea creatoare a acestor oameni „valorosi", bufoni ai secolului nostru.

Involutie deprimanta, deziluzii si dezamagiri, urmate, in mod sigur, de deznadejde si depresii sinucigase, de la care chiar bunul simt mai incearca, uneori – atat cat se mai poate – sa ii salveze, cu regretul fratelui mai mare… noii Iuda, ai acestui timp ciudat in care ai ajuns sa te rusinezi atunci cand esti bun, cand vorbesti frumos, cand esti civilizat, credincios sau ai scoala.

La "distractia de dimineata" am fost serviti atat cu scurtatura catre preotie care ar trece si pe la Manastirea Cozia, (care apartine de Ramnicu Valcea – locul frustrarii) dar mai ales prin Costul Duhului Sfant,

MOSTRA:

iar la distractia de toata „ziua", cu o emisiune recent televizata, despre o maica „alungata miseleste din manastire" (VERONICA). Va multumim!

"Maica, stati maica, maica… veniti aici, de ce nu ziceti?
Deci, cum este cu maicutele? Stim noi, Sfintenie, sfintenie, dar totusi, din cand in cand?… sunt si ele oameni, nu? Mai merg si ele prin sat…"
. Mesaje de acest gen incerca sa sustraga, cu aceeasi insistenta deja binecunoscuta noua, realizatorul unei emisiuni tv, destul de vizionate, undeva prin Saptamana Mare, la Manastirea Nucet unde, usii deschise larg, cu incredere si dragoste (ca si in cazul IPS Teodosie), i s-a raspuns cu rautate, parsivenie si agitatie, lasand in urma imaginea de-a dreptul socanta si total inumana, a unor maicute de-a dreptul agresate care totusi au mai avut taria sa-i promita „reporterului", cu gand bun: mai veniti si, veti vedea, veti ajunge cat de curand in Manastire chiar si dumneavoastra!

Spectacol bun, rating, hohote de ras. Distractie maxima: o maica „alungata din manastire" care spune chestii „placute" (in pantaloni acum) la adresa vietii monahale, maicute care alearga dupa barbati (nu-i asa?) si Arhierei care le muta, in cardasie cu oamenii politici, dintr-o manastire in alta. Nu prea a reusit emisiunea, dar am primit asigurarea ca va continua…, nu fara o concluzie a realizatorului (asta e totul!), care sa ne ajute sa trecem postul (de atunci) cu usurinta: Manastirile nu sunt deloc ceea ce sustin ele ca sunt si nici ceea ce par a fi!

"Nu m-as mai duce niciodata la manastire. Am trecut prin prea multe lucruri urate… Mi s-au Inscenat prea multe… Am acum viata de familie." – incheie fosta „maica" Veronica, gata sa-si vanda acum toata Biserica.

Este doar vina noastra, atata timp cat continuam sa ne ascundem, convenabil dar incorect, In spatele bunului simt. Stam cu ochii plecati, dar nu recunoastem ca cei ce intretin aceste programe sunt mereu aceiasi, exact aceia care umplu media cu nemultumirile si razbunarile, cu neascultarile lor: Sinodul e zero! Arhiereii sunt vanduti!

Tot acesti oameni sunt cei care au creat panica sosirii unei noi ordini mondiale (impuse tocmai de ei, luata in seama din ce in ce mai mult de media si, careia incepem deja sa ne supunem).

Ei sunt cei ce scot reviste prin care se atrage atentia asupra „Ierarhilor SECU", acum intr-o noua lepadare prin acceptarea cipurilor, dar care incep sa se teama de propria lor eroare: "Sa fim cu atentie ! Lupta anti-cip risca sa fie compromisa si sa cada in banalitate, datorita unor personaje ce nu au tangente cu Biserica, mai mult, se folosesc de numele manastirii Petru Voda si al parintelui Iustin. Acestia sunt membri MISA, cei mai spurcati dintre yoghini, apoi diferiti membri ai unor grupari extremiste, al caror numar la mitinguri se imputineaza tot mai mult, aratand "convingerea" lor anti-cip (scrie, mai nou, un autor de blog).

Tot ei sunt cei care isi permit sa urle pretutindeni, dirijandu-si turma proprie (noua biserica) prin indemnuri la neascultare, razmerita si schisma.

Cineva se pare ca ii strange la un loc pe toti cei ce au trecut prin seminarii si nu le-au terminat, pe toti cei ce sustin ca nu exista parohii pentru a fi hirotoniti, in timp ce prezentam regulat anunturi despre multimea celor vacante (e adevarat, nu in Capitala!) si pe toti cei ce urasc randuielile bisericesti… si se foloseste de ei.

Incercam sa ne ascundem dupa bunul simt si stam cu ochii plecati. Refuzam sa observam. Diversiuni si actiuni ale unor oameni cu putina scoala, pe care te faci ca nu le vezi, din rusine exact pentru cei care le intreprind. In aceasta lume, omului inteligent i se sugereaza frecvent ca: civilizat ar fi sa faca pe prostul…

In urma unor declaratii scapate Intr-un moment mai Incordat, Incep sa ne luminezeze totusi, tendinte de auto-desconspirare, cu referire la aceste manevre, apreciate de avocat Paula Iacob, ca fiind parte a unei actiuni concertate Impotriva Bisericii:

"Inaltpreasfintiti" ar trebui sa fie preotii care au supravietuit puscariilor comuniste si nu s-au lepadat de credinta stramoseasca, chiar cu pretul vietii si nu profitorii de azi-securistii de ieri (ce invartea acest Petrescu la Patriarhie pe vremea impuscatului-asta sa aratati credinciosilor care vin nevinovati se spovedesc si impartasesc la acesti afaceristi "Inaltpreasfintiti")


"Nu mai incercati sa prostiti credinciosii, nu mai fiti farisei ce aratati pe afara ca niste morminte proaspat varuite iar inauntru este numai putreziciune !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"Nu vrem sa fim acuzati ca avem ceva cu ierarhii, dar uitati fratilor ca faptele vorbesc Impotriva lor. Trageti singuri concluziile si ganditi-va ca acest tip de slujitor huleste cele sfinte si face lucruri caracteristice mafiei, talharilor.
Cazul Corneanu a fost unul deosebit de grav si am vazut prea bine cum au musamalizat totul." (un blog "ortodox")

Fiind martorul unor astfel de actiuni, fara sa vreau, Imi vine In minte imaginea unor insi – si Ii cunoastem foarte bine (de cele mai multe ori, unii Ii recunosteau, desi nu e general valabil – se vede mai ales acum – drept membrii ai unei binecunoscute etnii) – care, pentru sfidarea celorlalti, nu Isi descopereau alta valoare de care sa se foloseasca, decat aceea de a „canta" cat se poate de tare (si de fals) refrenul de manea de ultima ora, pe strada, In ziua mare, In gura mare… plesnind din palme, In vidul de valoare care evident Ii caracterizeaza. E singura cale prin care se pot demonstra si manifesta ca „superiori".

E dreptul lor! KSLCatalin

"Acum vreo doi ani a fost un un documentar la televiziunea nationala in care Prea Sfintitul Teodosie prezenta locul de pustnicire a unor sfinti dobrogeni. Tin minte si acum ca pasea descult peste iarba uscata si maracini din evlavie pentru acele locuri." – isi aminteste cineva…

Aici, fragment din emisiunea, din noaptea de 10 mai, prezentata la Radio Romania Actualitati (in jurul orelor 23), pe tema IPS Teodosie. Din pacate, emisiunea dureaza destul de mult (peste 40 de minute) intrucat cei doi tineri ziaristi, realizatori ai reportajului de "renume", desi nu stiau cum sa explice actiunea proprie, totusi au insistat pe idee:

Radio Dobrogea

Nota: (asta, doar pentru a-l scuti de un efort suplimentar, pe unul dintre tinerii aparatori ai „adevaratei biserici", care in mesajul anterior, primit chiar si la redactia Lacasuri Ortooxe, semnase ca admin. al unui "grup ortodox", Gigel Chiazna – "frate bun"): "site-ul lacasuriortodoxe.com este site ecumenisti si care contine multe invataturi gresite din punct de vedere ortodox, recomandam doar auditia emisiunii, nu si comentariul sau alte articole." (va vertizam: am scris asa cum acesta a scris, iar inregistrarea audio a celor doi reda totul, exact asa cum acestia au vorbit…)

INCREDIBIL CA PARODII, de genul acestui reportaj, SUNT LUATE IN SERIOS!


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.