Clerul sudanez face apel pentru permiterea accesului ajutoarelor umanitare in zona Kordofan-ului de Sud

lagare refugiati in Kordofanul de Sud - Sudan 2011Clerul sudanez face apel pentru permiterea accesului ajutoarelor umanitare in zona Kordofan-ului de Sud

Guvernul trebuie sa permita accesul umanitar catre civilii care au fost stramutati din cauza luptelor, in Statul sudanez Kordofanul de Sud.
Acesta este apelulul facut de clerul din Sudan, lansat in mod public zilele trecute, conform unor date primite de la corespondenti din zona Nairobi, Kenya, pentru serviciul dezvoltat de presa LONews.

Comunicatul apare pe fondul rapoartelor emise in ultimul timp, referitoare la continuarea bombardamentelor in Muntii Nuba.
Clericii au mai avertizat ca civilii au fost in mod violent scosi din lagare si fortati sa se intoarca la casele lor, fara niciun ajutor, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Kordofanul de Sud este unul dintre cele 25 de state ale Sudanului, avand o suprafata de 158.355 km patrati, si o populatie estimata la aproximativ 1.1 milioane de persoane (in anul 2000). Capitala statului este orasul Kaduqli.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.