publicat în: Arhivă

Evanghelizare, nu prozelitism! “Marturisirea crestina intr-o lume multireligioasa” – un cod de buna conduita intre religii.

marturisirea crestina intr-o lume religioasa - cod de buna conduita 2011“Marturisirea crestina intr-o lume multireligioasa” – un cod de buna conduita intre religii

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios si Organizatia Mondiala a Aliantei Evanghelice au publicat miercuri, 29 iunie 2011, in comun, un document de 5 pagini, intitulat “Marturisirea crestina intr-o lume multireligioasa” – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Aceste “recomandari de buna conduita” intre credinte diferite a fost dezvoltat de aproximativ cincizeci de reprezentanti ai catolicilor, ortodocsilor si protestantilor, inclusiv mai multi evanghelisti, pe parcursul a trei evenimente internationale: in mai 2006 Loriano (Italia), august 2007 Toulouse (Franta) si apoi ianuarie 2011 Bangkok (Thailanda).

“Pentru prima data, un astfel de document este publicat si va fi foarte util in contextul actual al prozelitismului”, a declarat parintele Christophe Roucou, director al serviciului national francez pentru relatii cu Islamul, participant la reuniunile din Toulouse si Bangkok.

“Acesta este un moment foarte important pentru crestinism si pentru marturisirea crestina intr-o lume hiper-religioasa”, avea sa spuna Tveit, secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), prezentand documentul emis in 28 iunie 2011 la Geneva ca fiind un “document istoric” al misiunii.

Conform unor concluzii ale redactorilor nostri, rezultate in urma parcurgerii unei copii a acestui document, primita pe adresa redactiei Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe, acesta ar prezenta strict recomandari ce tin de etica si de conduita, crestinii fiind invatati cum sa-si marturiseasca credinta, intr-un spirit al dialogului, respectului si iubirii. Prin urmare, textul vizeaza marturisirea ca evanghelizare pura, fara vreo forma de prozelitism – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.