Liderii religiilor Avraamice examineaza locul religiei in democratia israeliana (Consiliul Coordonator Interreligios – Israel 2011)

cele trei credinte AvraamiceLiderii religiilor Avraamice examineaza locul religiei in democratia israeliana

Reprezentantii celor trei credinte Avraamice (care il au ca punct comun pe Avrram (crestini, evrei, islamisti) au purtat o serie de discutii in data de 27 iunie 2011, in cadrul Consiliului Coordonator Interreligios din Israel.

Consiliul, organizat anual, s-a axat in acest an pe un subiect extrem de sensibil: rolul religiei in Israel, in cei 63 de ani de democratie, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Liderii religiosi pot, si ar trebui, sa joace un rol important in sprijinirea valorilor democratice in Israel, a declarat Iair Seleg, un cronicar de ziar, cercetator senior la Institutul de Democratie din Israel.

Iair – totodata un evreu religios – a mai spus: “Mai avem nevoie, de asemenea, de colaborare intre liderii religiosi”.
“Acesti lideri ar trebui sa le explice credinciosilor lor sa se supuna deciziilor democratice, asa dupa cum se supun si principiilor religioase” – a mai afirmat acesta, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.