In Rusia, catolicii sunt interesati de forta Ortodoxiei

In Rusia, catolicii sunt interesati de forta Ortodoxiei

Preotul Igor Kovalevski, secretarul general al Conferintei Episcopilor Catolici din Rusia, recunoaste faptul ca In aceasta tara catolicii sunt In minoritate si, pentru o dezvoltare viitoare, au nevoie de sprijinul puternic al Bisericii Ortodoxe.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


„Comunitatea catolica din Rusia este mica si ar trebui sa coopereze cu cea ortodoxa, deoarece numai asa vom putea sa ne dezvoltam la maxim. Deci, sa spunem ca suntem interesati de forta Ortodoxiei”, a precizat parintele Igor, citat de cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

El a amintit ca Bisericile Catolica si Ortodoxa sunt foarte apropiate, avand „aproximativ aceleasi Invataturi In multe privinte” si „singura problema fundamentala” care le desparte „este rolul Papei, episcopul Romei”, potrivit Interfax.

Conform parintelui Igor, cele doua Biserici Impartasesc valori care ar trebui sa le uneasca, pentru a face fata Impreuna provocarilor lumii moderne, secularizate.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.