16 octombrie 2010 – data beatificarii Papei Ioan Paul al II-lea?

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Benedict al XVI-lea ar putea sa il beatifice pe Ioan Paul al II-lea, pe data de 16 octombrie, 2010, la Roma

Se asteapta ca Papa Benedict al XVI-lea, in urmatoarele zile, sa-l proclame "venerabil" pe predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea, un pas care ar putea duce la beatificarea acestuia pe data de 16 octombrie 2010, in cadrul unei mari ceremonii la Roma – conform saptamanalului “Panorama”, editia de joi, 16 decembrie 2009.


Un milion de oameni ar putea participa la ceremonie, conform saptamanalului italian. in plus, se are in vedere in prezent si mutarea lui Ioan Paul al II-lea (1978-2005) din criptele Vaticanului, in partea stanga a naosului Basilicii Sfantul Petru, vizavi de mormantul lui Ioan al XXIII-lea.

…16 octombrie 2009 – Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea?

Data de 16 octombrie a fost aleasa pentru ca marcheaza alegerii lui Ioan Paul al II-lea, din 16 octombrie 1978.

Pe 17 noiembrie, Comisia Cardinalilor si Episcopilor Congregatiei pentru cauzele Sfintilor, s-a intrunit intr-o sedinta cu usile inchise, aproband astfel virtutile "eroice" ale lui Karol Wojtyla.

Cazul a fost trecut apoi in mainile lui Benedict al XVI-lea, care are dreptul exclusiv de a autoriza departamentul sa promulge decretul de recunoastere a virtutilor eroice ale predecesorului sau. Odata cu semnatura papala, Karol Wojtyla va fi declarat "venerabil".

…16 octombrie 2009 – Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea?

Apoi urmeaza ultimul pas, inainte de beatificarea propriuzisa, luandu-se in considerare "miracolele" atribuite lui Ioan Paul al II-lea: cazul surorii franceze Marie Simon-Pierre, din Congregatia Micile Surori ale maternitatii catolice, vindecata inexplicabil de boala Parkinson, in 2005.

Acest caz va trece printr-o comisie medicala, o comisie de teologi si, in cele din urma, prin comisia episcopilor si cardinalilor.

…16 octombrie 2009 – Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea?

Papa Benedict al XVI-lea, va permite inca o data Congregatiei pentru cauzele Sfintilor sa promulge decretul de recunoastere a miracolelor atribuite Papei polonez.

Karol Wojtyla ar fi beatificat la o perioada de cinci ani dupa moartea sa, in cel mai scurt timp de pana acum, fiind urmat de beatificarea Maicii Teresa de Calcuta (1910-1997), care a avut loc la sase ani dupa disparitia sa.

…16 octombrie 2009 – Beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea?

Procesul de beatificare a fost initiat de catre Papa Benedict al XVI-lea, la doua luni dupa moartea predecesorului sau, pe 2 aprilie 2005, dupa o perioada neobisnuit de scurta.

in timpul funeraliilor lui Ioan Paul al II-lea, din Piata Sfantului Petru din Roma, in aprilie 2005, multi credinciosi au strigat "Santo Subito", cerand ca Ioan Paul al II-lea sa fie proclamat sfant pe loc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.