CANONIZARE OFICIALĂ: Monahul Daniil de Katounakia, Iosif Isihastul și Ieromonahul Efrem de Katounakia, trecuți în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe, în Patriarhia Ecumenică

„Sfântul Sinod al Tronului Ecumenic, care s-a întâlnit ca parte a sesiunii sale obișnuite pentru luna martie [2020 / LO], i-a înregistrat în Sinaxarul Bisericii Ortodoxe pe următorii mari duhovnici ai Muntelui Athos: Călugărul Daniil de Katounakia, Iosif Isihastul și Ieromonahul Efrem de Katounakia”.

Comunicatul de mai sus a fost emis în aceste zile de Patriarhia Ecumenică, amintind la nivel oficial hotărârea de canonizare a acestor trei mari duhovnici atoniți, anunțată anterior în paginile Lacașuri Ortodoxe la momentul inițierii discuțiilor pe această temă.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.