Copie a Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni din Poceaev, sosită din Ucraina, pentru o biserică din Iași

În seara zilei de 1 martie, la ora 17.00, în Biserica Toma Cozma din Iași s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului, după care, de la ora 18.00, a avut loc proiecția filmului „Diadema Starețului”. La eveniment a fost prezentă și doamna Conf. Univ. Dr. Ina Marta Karnaeva (Burlacu) de la Universitatea Slavonă și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Moldova.
„Având în vedere perioada în care ne aflăm, am vizionat un film documentar dedicat unui mare sfânt ortodox contemporan, care a trăit în Georgia, Părintele Gavriil Urguebadze, canonizat de Biserica Ortodoxă Georgiană în anul 2012. Sfântul Gavriil (1929-1995) a devenit cunoscut pentru numeroasele sale daruri duhovnicești, pentru pătimirile sale în vremea regimului sovietic și pentru întreaga sa viață dăruită semenilor. A rămas în memoria creștină pentru curajul de care a dat dovadă în timpul festivităților de la Tbilisi, de 1 mai 1965, când a dat foc unui gigantic portret al lui Lenin și a îndemnat mulțimea să se întoarcă la credința în Hristos”, a precizat Vasilica Onofrei, voluntar și specialist relații
publice.
Credincioșii care au participat duminică, 8 martie, ora 10.00, la Sfânta Liturghie s-au putut închina la o reproducere a Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Poceaev, adusă din Ucraina, și au primit iconițe și cărți cu rugăciuni către Maica Domnului, precum și mărțișoare ca semne de carte. Această reproducere a Icoanei Maicii
Domnului de la Poceaev va rămâne permanent la Biserica Toma Cozma.
Tot în această perioadă, pentru copii și tineri, s-a dat startul înscrierilor la cursul gratuit de încondeiat ouă, care se va desfășura în perioada Postului Mare la Biserica Toma Cozma. Prima ședință va avea loc sâmbătă, 14 martie, ora 13.00, iar înscrierile se fac la nr. de telefon 0741706602.
„Postul Mare este o perioadă care ne cheamă la înfrumusețare sufletească și la săvârșirea faptelor bune. Iar sfinții ne inspiră întru aceasta. Cercetându-le viața, vom înțelege că suntem în lume purtători de Hristos, care se oglindește, poate mai strălucitor și deplin în viața aproapelui nostru. Sfinții canonizați recent ne învață a descoperi sfințenia în lumea în care trăim. Din viețile Sfinților contemporani învățăm că în jurul nostru tot mai licărește câte un chip al lui Hristos. Important e să îi căutăm, să îi cercetăm cu atenție, dar mai ales să le urmăm modelul prin lucrarea faptelor milei creștine. În acest scop, Biserica Toma Cozma a reluat acțiunile filantropice care se organizează în fiecare sâmbătă din Postul Mare și îi are ca beneficiari pe bolnavii din spitale”, ne-a declarat Părintele Paroh Mihai Mărgineanu, de la Biserica Toma Cozma.
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.