Lăsatul secului, dar… urmând tiparului șezătorii

Urmând tiparului „șezătorii”, ca principal obicei prilejuit de „lăsatul secului”, Protopopiatului Ortodox Sebeș i-a invitat pe elevii Colegiului Național „Lucian Blaga” din municipiu la o întâlnire dedicată obiceiurilor tradiționale prilejuite de începutul Postului Nașterii Domnului.

Manifestarea a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Protopopiatul fiind reprezentat prin Grupul de Inițiativă pentru Tineret.

Cum s-a manifestat totul mai exact? Conform unor informații oferite de Pr. Ionel Arsu, Protopop al Sebeșului, evenimentul a debutat cu un discurs rostit de doamna prof. Narcisa Arsu, care le-a vorbit participanților despre importanța credinței și a obiceiurilor tradiționale în păstrarea și dăinuirea identității naționale, urmat de un moment artistic și de un concurs de ghicitori, toate acestea fiind încununate de o horă tradițională populară.

“Prin acest eveniment, organizatorii au dorit să îi inițieze pe tinerii participanți în atmosfera duhovnicească a Postului Nașterii Domnului, dar și să cultive în rândul acestora atașamentul față de valorile tradiționale, în vederea păstrării și edificării identității naționale”, a mai precizat Părintele Protopop Ionel, pe marginea evenimentului desfășurat sub egida “Lăsatul secului”.

Sursă foto: Protopopiatul Sebeș

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.