publicat în: Arhivă

Sankt Petersburg: cetățenii aleg un SIMBOL ORTODOX pentru orașul lor

78 de biserici ortodoxe din Sankt Petersburg au fost alese într-un vot popular pentru simbolul ortodox al orașului. Fiecare dintre ele este o parte importantă a patrimoniului religios, istoric și cultural al orașului.

După cum explică site-ul Mitropoliei de Sankt-Petersburg, citat de Orthodox Christianity, rezidenții și oaspeții orașului Sankt Petersburg pot participa la competiția care a început luni și continuă până pe 18 noiembrie 2018.

“Există circa 300 de biserici în orașul nostru. Există o istorie extraordinară în spatele tuturor acestora – ar putea fi istoria orașului, a țării sau o istorie legată de personalități culturale remarcabile sau poate chiar de o istorie personală.

Invităm cetățenii și pe toți cei care țin la Sankt Petersburg să-și exprime atitudinea față de bisericile care împodobesc orașul nostru”, a anunțat Natalia Rodomanova, din cadrul Departamentului Informațional Eparhial.

Competiția se bazează pe abilitățile creative ale participanților și este împărțită în două etape. Toți cei interesați sunt invitați să-și încarce fotografiile, picturile, videoclipurile sau lucrările literare dedicate bisericii lor “preferate”. În perioada 10-18 octombrie, juriul va alege un câștigător pentru fiecare categorie, care va primi diverse premii. Cele 12 biserici care primesc cel mai mare număr de lucrări dedicate lor vor intra apoi în a doua etapă a proiectului.

Cele douăsprezece biserici finaliste vor fi prezentate pe 18 octombrie, iar un vot final va avea loc pe 18 noiembrie. Va fi, apoi, anunțat simbolul ortodox al Sankt Petersburgului.