Sankt Petersburg: cetățenii aleg un SIMBOL ORTODOX pentru orașul lor

78 de biserici ortodoxe din Sankt Petersburg au fost alese într-un vot popular pentru simbolul ortodox al orașului. Fiecare dintre ele este o parte importantă a patrimoniului religios, istoric și cultural al orașului.

După cum explică site-ul Mitropoliei de Sankt-Petersburg, citat de Orthodox Christianity, rezidenții și oaspeții orașului Sankt Petersburg pot participa la competiția care a început luni și continuă până pe 18 noiembrie 2018.

“Există circa 300 de biserici în orașul nostru. Există o istorie extraordinară în spatele tuturor acestora – ar putea fi istoria orașului, a țării sau o istorie legată de personalități culturale remarcabile sau poate chiar de o istorie personală.

Invităm cetățenii și pe toți cei care țin la Sankt Petersburg să-și exprime atitudinea față de bisericile care împodobesc orașul nostru”, a anunțat Natalia Rodomanova, din cadrul Departamentului Informațional Eparhial.

Competiția se bazează pe abilitățile creative ale participanților și este împărțită în două etape. Toți cei interesați sunt invitați să-și încarce fotografiile, picturile, videoclipurile sau lucrările literare dedicate bisericii lor “preferate”. În perioada 10-18 octombrie, juriul va alege un câștigător pentru fiecare categorie, care va primi diverse premii. Cele 12 biserici care primesc cel mai mare număr de lucrări dedicate lor vor intra apoi în a doua etapă a proiectului.

Cele douăsprezece biserici finaliste vor fi prezentate pe 18 octombrie, iar un vot final va avea loc pe 18 noiembrie. Va fi, apoi, anunțat simbolul ortodox al Sankt Petersburgului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.