Tir cu arcul 3D la Sibiu – se da startul intr-un nou Concurs National in sistem Open, cu elemente unice

Concursul Național de tir cu arcul 3D

Federația Română de Arc Tradițional și Field, Muzeul ASTRA și Clubul Sportiv Vektor vă invită, în perioada 30.09 – 01.10 la Concursul Național de TIR CU ARCUL 3D din Sibiu.

Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe®, este partener media al Concursului National de TIR CU ARCUL 3D.

Tir cu arcul 3D – primul concurs de acest gen din SibiuAcest concurs de tir cu arcul, primul de acest gen din orașul Sibiu, se va desfășura într-o locație deosebită, cu generozitate pusă la dispoziția organizatorilor de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA pe un traseu special amenajat de organizatori.

Evenimentul “Concurs National de TIR CU ARCUL ASTRA Sibiu” se desfășoară în sistem „Open” și se adresează tuturor cluburilor de profil din țară și străinătate, precum și arcașilor cu experiență, neafiliați unui club sau unei federații! Pentru această competiție s-au înscris 104 participanți.

Probele constau în parcurgerea unui traseu pe care vor fi instalate 28 de ținte animale în mărime naturală, special concepute pentru acest gen de întrecere, dispuse astfel încât să imite fidel condițiile de vânătoare.

Tir cu arcul 3D la Sibiu – scurt interviu pe marginea Concursului National 2017Pentru prima dată, organizatorii se adresează și persoanelor cu dizabilități care practică acest sport, numărul acestora fiind în creștere, și care vor beneficia de un traseu special amenajat, fapt neîntâlnit la concursurile de TIR CU ARCUL 3D de până acum.

TIR CU ARCUL: ,,3D presupune imitarea cât mai fidelă a condițiilor de vânătoare. Se trage de la o distanță cuprinsă între 5 și 50 metri sub diferite unghiuri.

Sunt ținte în mărime naturală cum ar fi: jderi, urși, căprioare, lupi. Țintele reproduse sunt concepute dintr-un material special ca să reziste impactului cu săgețile.”, a declarat Alexandru Grecu, co-organizator.

Tir cu arcul 3D la Sibiu – sagetile vor zbura 2 zile, catre tinte, la Concursul National 2017 ASTRA SibiuTimp de două zile, săgețile vor zbura către țintele aflate la distanțe variate care trebuie apreciate de fiecare concurent. De remarcat este faptul că vizitatorii vor putea asista de aproape la competiție și chiar interacționa cu participanții în timpul deplasării acestora de la o țintă la alta.

Într-o deplină siguranță, ei vor putea admira dibăcia arcașilor, mici sau mari, varietatea tipurilor de arcuri, începând de la arcurile replici istorice și terminând cu cele de ultimă generație, capabile de o precizie demnă de invidiat.

Organizatorii promit un spectacol care nu trebuie ratat, scontînd pe o participare numeroasă a celor care îndrăgesc acest sport și chemându-i totodată pe toți cei dornici să descopere noblețea tirului cu arcul să participe la atelierele de înițiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.