Biserica Rusa devine proprietara uneia dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Italia

Una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Italia, Sfantul Nicolae, din Merano, a fost transferată Bisericii Ortodoxe Ruse.

Semnarea acordului a avut loc pe 31 martie 2017, în Alto Adige, Bolzano, Italia.

Documentul a fost semnat, pentru Biserica Ortodoxă Rusă de către Episcopul Antonie de Bogorodsk, care pastoreste parohiile Patriarhiei Moscovei din Italia.

In secolul al XIX-lea, această zonă (parohie) a facut parte din Imperiul Austro-Ungar. În 1884 a fost sfintita prima biserica ortodoxa, cu hramul Sfantul Nicolae din Merano. Câțiva ani mai târziu, în 1897, biserica a fost amenajata la etajul superior al unei clădiri cu două etaje, care facea parte din „Villa Borodin“.

În timpul Primului Război Mondial, biserica a fost închisă, iar slujbele nu au fost reluate până în 1997. De atunci, acestea sunt oficiate în mod regulat. Cu toate acestea, până în prezent, orarul slujbelor a fost stabilit, anual, in acord cu autoritățile municipale. Dar de acum, parohia are putere de apreciere în această privință, cat și dreptul de utilizare permanenta a bisericii. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.