Casa Alba inca mai cauta un sef pentru Biroul religios

Cand va reusi, oare, Donald Trump sa desemneze un lider pentru Biroul religios de Parteneriat, pentru Casa Alba? Oficiul dedicat Credintei si Parteneriatului, din Casa Alba, a fost fondat ca Birou pentru Initiative Comunitare si Credinta, în anul 2001, de Presedintele SUA de atunci, George W. Bush. Scopul acestuia a fost acela de a asista organizațiile religioase in derularea serviciilor sociale, prin intermediul fondurilor federale și, astfel, eforturile acestora sa devina mai eficace.

Fostul Președinte, Barack Obama, când a preluat funcția de Președinte în 2009, a schimbat numele oficiului, cu cel actual, numind un sef pentru acesta in doar câteva săptămâni.

Președintele Donald Trump inca nu a numit un director pentru Biroul Parteneriat si Credință. Melissa Rogers, care a deținut postul până când administrația Trump a preluat conducerea, speră că Biroul va continua să facă lucrările sale bune, cum ar fi combaterea Ebola și a altor virusuri mortale, oferirea de mese nutritive copiilor săraci etc. Un număr de grupari religioase sunt asociate deja la Biroul de Parteneriat si Credință.

Donald Trump a ajuns la Președinție cu sprijin puternic din partea evanghelicilor conservatori, iar ei culeg cu siguranta beneficiile. Liderii evanghelici comunică în mod constant cu administrația Trump și multe dintre ședințele Departamentului de Stat și ale Casei Albe încep și se termină cu rugăciuni facute de evanghelici.

De fapt, majoritatea evanghelicilor considera că duc o politică a ușilor deschise cu administrația Trump. Johnnie Moore, care a fost membru al consiliului consultativ evanghelic pentru Trump, în timpul campaniei sale electorale, spune că administrația a purtat deja discuții cu un număr de creștini și lideri evrei și a dat asigurări că intregii comunitati a credinciosilor i se va oferi un loc la masa.

O altă poziție de mare putere, care este încă neocupata, este aceea destinata cea a ambasadorului Libertatii Religioase Internaționale. Rabinul David Saperstein, care a deținut funcția până cand Trump a devenit Președinte, consideră că succesorul său va fi în curând numit. Noul-numit va trebui sa asigure libertatea religioasă în întreaga lume. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.