Simpozion stiintific al Bisericii Ortodoxe a Greciei, privind Turcocratia

In perioada 23-24 octombrie 2015, va avea loc o a patra conferința științifica organizată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei. Aceasta este parte dintr-o serie de zece seminarii, organizate cu ocazia a 200 de ani de la Revoluția Greacă (1821 – 2021).

Conferința din acest an se va concentra pe Iluminismul în Grecia și Europa. În timpul lucrărilor, vor fi prezentate sustineri a 23 de oameni de știință și cercetători.

Turcocratia (Τουρκοκρατία) reprezinta perioada în care Grecia a fost ocupata de otomani, în 1453-1821.

Deschiderea oficială, urmată de prima ședință, va avea loc pe 23 octombrie 2015, la Centrul Inter-Ortodox al Bisericii Greciei, din Manastirea Penteli.

Evenimentul va fi deschis de către Arhiepiscopul Ieronim al Atenei. Prezentările celui de-al patrulea simpozion vor fi adunate într-un volum. Volumele celor trei conferințe anterioare au fost deja publicate și sunt la dispoziția părților interesate.

Organizarea a fost sprijinita de Comisia Specială Sinodala pentru Identitate Culturală, sub președinția Mitropolitului Ignatie de Dimitrias.

Președintele Comitetului Stiințific este istoricul Constantin Svolopoulos, membru al Academiei din Atena.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.