In Indonezia, extremistii au inceput incendierea bisericilor crestine

In provincia Aceh a Indoneziei, unde extremiștii au solicitat inchiderea bisericilor, acestia s-au ciocnit violent cu creștinii, în această săptămână.

Conform relatărilor, fanaticii au incendiat patru biserici crestine din sudul Aceh – unde functioneaza legea sharia (legea islamica).

Un bărbat a fost ucis și alți patru au fost răniți, în timpul ciocnirilor violente, la o biserică din Dangguran, in cartierul Singkil Aceh, marți, creștinii incercand să-și apere biserica lor, împotriva a sute de oameni înarmați.

O persoana a fost impuscata in cap, dar poliția nu i-a confirmat incă identitatea.

Tensiunile au izbucnit, după ce un grup de tineri islamisti a cerut ca Guvernul sa demoleze 21 de biserici crestine din Aceh, sustinand ca nu ar avea autorizatiile corespunzătoare. Oficialii locali au fost de acord cu solicitarea – dar fanaticii au inceput actiunea pe cont propriu, a declarat poliția.

Președintele indonezian, Joko Widodo, a facut apel la calm și le-a ordonat oficialilor, in urma cu o zi, să ia măsuri ferme pentru “stabilirea pacii și armoniei religioase”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.