Hotii distrug in Galileea unul dintre cele mai frumoase si complete mozaicuri bisericesti din Orientul Mijlociu

(Foto: Autoritatea Israeliana de Antichitati)Mai multi arabi din Galileea au fost arestați, după ce au fost prinși încercând să demonteze o podea-mozaic din secolul VI, dintr-o biserică veche.

Hotii au fost prinsi după o urmărire sălbatică a poliției pe drumurile întunecate ale Galileii. Poliția a declarat ca este vorba despre unul dintre cele mai grave incidente de vandalism la adresa antichitatilor, care a avut loc vreodata în Israel.

Poliția i-a prins pe hoți, dupa ce a spionat un vehicul suspect, aflat în zona bisericii.

De îndată ce a văzut poliția, șoferul vehiculului a pornit in tromba, conducand într-un mod sălbatic pentru a scăpa. Poliția a reușit să oprească vehiculul, și a descoperit doi rezidenți Kisra, în varsta de 20 de ani.

Perchezitionand vehiculul, poliția a fost socata sa vada portiuni mari ale podelei de mozaic antic, în portbagaj.

Mozaicul acestei biserici a fost considerat unul dintre cele mai complete și frumoase mozaicuri bisericesti din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.