Tuesday 15 september 2015

Rezervoarele israelite de apa, din Arad, de acum deschise publicului larg (FOTO) – Negev, Israel

(Imaginile au fost oferite, spre publicare, Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin amabilitatea Profesorului Emerit in Vechiul Testament, al Universitatii Bethel din St. Paul, Minnesota SUA – autor al publicatiei www.HolyLandPhotos.org)

Unul dintre misterele nerezolvate ale asezarii Tel Arad, a fost pentru mult timp acela al modului si locului in care se stoca apa în Cetatea iudee. Era evident că in cetate a existat cel puțin un rezervor mic, dar el nu fusese niciodata descoperit in timpul excavarilor. Pentru mult timp, accesul la acest rezervor a fost blocat de resturi.

Numai ca, in ultimii ani, s-a descoperit un canal care ducea la o groapa, sub un perete al acestui rezervor, alimentandu-l in mod evdent cu apa.

Rezervorul descoperit de arheologi este situat la sud de Templul iudeu, dar a fost blocat permanent, astfel incat era imposibil sa vezi ce se ascunde acolo.

Cu toate acestea, în ultimii 5 ani, rezervorul Tel Arad a fost în mod semnificativ excavat și a inceput, treptat, sa devina tentant pentru ochiul vizitatorilor.

Astfel, suntem in masura sa va prezentam, acum, mai multe fotografii ale acestui rezevor, practic format din doua rezervoare mai mici, in care se coboara pe o scara moderna, ele fiind utilizate în secolele al IX-lea și al VIII-lea înainte de Hristos.

Excavarile legate de rezervorul din Tel Arad s-au finalizat in luna iunie 2015. Cele doua rezervoare sunt de aproximativ 10 metri adancime si stocau, împreună, aproximativ 400 de metri cubi de apă. Containerele propriu-zise erau acoperite cu 6 straturi de tencuiala.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile