Descoperire: cel mai mare depozit de vase de stocare a vinului, din vechiul Canaan

Ceea ce ar putea fi cea mai mare concentrare de vase de depozitare din vechiul Canaan, a fost descoperit in complexul palatului Tel Kabri, în nordul Israelului.

Vasele dateaza din urmă cu aproximativ 4.000 de ani.

O cameră plină de vase de depozitare din lut, pe care arheologii au identificat-o ca fiind o crama, a fost descoperita in sezonul anterior de sapaturi, pe sit-ul amintit.

Acum, conform Haaretz, in cel mai recent sezon de excavare efectuat pe sit-ul situat într-o livadă de avocado, în partea de nord, la doar 5 kilometri de coasta mediteraneană (Galileea Superioara), s-au descoperit trei camere cu si mai multe vase de depozitare (aproximativ 70).

În total, cei ce au efectuat sapaturile spun ca au descoperit cel puțin 120 de vase.

“Camerele nu au fost toate pe deplin excavate”, subliniaza Asaf Iasur-Landau, de la Universitatea din Haifa: este probabil ca numărul sa se dubleze în momentul în care se va intampla aceasta, a zis el.

Toate vasele sunt analizate, in prezent, pentru reziduurile organice continute, în scopul determinarii conținutului lor, a relatat Haaretz. Analiza reziduurilor din primele vase găsite în prima camera de depozitare, în timpul sezonului de excavare anterior, a aratat ca ele au conținut un vin rosu aromatic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.