Putin plaseaza sub control federal… Muntele Templului pentru crestinii ortodocsi

Președintele rus Vladimir Putin a plasat sub control federal un sit arheologic important din Crimeea, anexata la Rusia, din Ucraina.

Aceasta miscare apare pe fondul turbulențelor privind numirea unui nou director pentru ceea ce Putin a apreciat ca fiind “Muntele Templului, pentru creștinii ortodocși”.

Kremlinul a declarat ca Președintele a ordonat ca zona din orașul antic Chersonesus (Cherson) să fie plasata sub supraveghere federală.

Sit-ul este amplasat chiar în afara Sevastopol-ului, principalul oraș-port al Crimeii, o Peninsula a Mării Negre anexată de anul trecut – din Ucraina – la Rusia.

Decizia urmeaza hotararii guvernatorului de Sevastopol, de luna trecută, de a numi un preot ortodox rus, in postul de director al Muzeului Chersonesus. Această mișcare a alimentat critici publice la adresa educației și experienței preotului.

Conform radioului Vaticanului, consilierul lui Putin pe probleme culturale, Vladimir Tolstoi, un descendent al romancierului Lev Tolstoi, s-a numarat printre cei care au criticat decizia guvernatorului, spunând că șeful muzeului ar trebui să fie un profesionist.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.