Calugarii din Athos le cer grecilor sa spuna NU la referendum

Calugarii din Athos le cer grecilor sa refuze, la referendum, propunerea creditorilor.

Intr-o scrisoare emisa in aceste zile, acestia s-au adresat poporului grec, solicitand cetatenilor sa spuna “NU” la întrebarea formulata in referendumul de maine. Întrebarea va fi: “Sunteti pentru acceptarea proiectului de acord propus de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional in 25 iunie 2015?”.

Parintii atoniti au subliniat că Grecia “trece printr-un moment istoric. Este un punct de incercare pentru țară, popor, pentru identitatea spirituală”.

Călugării i-au numit pe susținătorii adoptării ultimatumului invocat de creditorii europeni la adresa Greciei, “mercenari” și “un instrument al inamicului”, care incearca să insufle teamă în inimile celor slabi, “trădandu-si sufletul și demnitatea, pentru un pumn de arginți ai tradarii lui Iuda. Dar, omul nu trăiește numai cu pâine. Alegerea nu este pur și simplu între drahma și euro, intre Uniunea Europeană și un stat independent, este mult mai profundă”.

“In ani, prin participarea sa la Uniunea Europeană, Grecia a adoptat schimbari legislative pentru aproximativ 80% din legile sale (același lucru s-a întâmplat și cu alte țări ale UE)”.

“Toate aceste legi au fost adoptate și sunt menite, nu doar ca Grecia sa-si piarda suveranitatea si sa se vanda, dar si sa distruga complet sufletul ortodox liber și de neclintit” – se mai arata in mesaj.

Scrisoarea le cere oamenilor să se ridice, “nu doar pentru pensii și salarii, ci si pentru renașterea și trezirea din letargia ucigatoare anti-creștina occidentala”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.