Guvernul Norvegiei propune ca, dupa varsta de 7 ani, copiii sa poata cere schimbarea sexului legal

Guvernul Norvegiei a propus ca, tuturor copiilor cu varste de peste 7 ani, sa li se acorde permisiunea, cu acordul părinților, de a-si schimba sexul legal, conform agenției Reuters.

Dacă se adoptă o astfel de lege, Norvegia va deveni a doua țară, după Malta, unde drepturile transsexualilor se extind la tinerii cetățeni.

Propunerea va fi discutata mai întâi de către experți.

Conform propunerii, copiii și adolescenții cu varste intre 7 si 16 ani, vor putea completa o cerere de modificare a sexului legal (acest lucru necesitand o mulțime de documente și de date personale).

Agenția a declarat că legislația propusă se ocupă doar de schimbarea sexului declarat legal – schimbarea sexului prin interventie chirurgicala va fi posibilă numai dupa vârsta de 18 ani.

Activistul Richard Keller, al Asociației “Transsexual Europa”, a salutat inițiativa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.