Papa Francisc in Bosnia-Hertegovina: dialogul interreligios, o datorie a fiecarui crestin

Dialogul interreligios este “o condiție indispensabilă a pacii” și “o datorie a tuturor credincioșilor”.

Aceasta a fost ceea ce a afirmat Papa Francisc in fata cetatenilor din Bosnia-Herțegovina, in dupa-amiaza zilei de sambata, cand in cadrul unei vizite in zona acesta s-a întâlnit cu liderii musulmani, ortodocsi, catolici și ai comunităților evreiești, adunati la un centru de tineret franciscan din Sarajevo.

Papa a lăudat, de asemenea, activitatea Consiliului Local pentru Dialogul Interreligios, înființat în 1997 pentru promovarea reconcilierii, coordonarea inițiativelor comune și dezvoltarea relațiilor cu autoritățile de stat.

Dialogul interreligios, a spus el, nu trebuie să se limiteze doar la liderii comunităților religioase, ci trebuie, de asemenea, sa se extindă cât mai mult posibil in randul tuturor credincioșilor, deoarece este mai presus de toate “o conversație despre existența umană”.

Prin dialog, le-a spus el liderilor religioși prezenți, se dezvolta un spirit de fraternitate, care unește și favorizează promovarea valorilor morale, a justiției, libertatii și pacii. Dar, pentru ca un dialog să fie autentic și eficient, a subliniat el, trebuie să aiba la baza un sentiment solid al identității, fără de care acesta poate fi ineficient sau chiar daunator.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.