publicat în: Arhivă

Media israeliana se teme ca Statul Islamic vrea sa cucereasca Peninsula Araba

In urma atacurilor teroriste, care continua, mass-media israeliana a inceput sa identifice si sa semnaleze faptul ca teroristii ISIL ar avea ca scop final crearea unui califat la nivel mondial.

Pe 22 mai, intr-un atac sinucigas, militanții Statului Islamic au ucis 20 de persoane si au ranit aproximativ 100, în timpul unei rugăciuni desfasurate într-o moschee șiită din Qatif, în partea de est a Arabiei Saudite, aminteste intr-un raport Sputnik.

Este clar că strategia ISIL este aceea de a tinti guvernul si elementele Fortelor Quds din interiorul Regatului, care le incurca planurile, sustine masa-media israeliana.

Prin acest act de terorism ISIL si-a planificat sa demonstreze capacitățile proprii și sa-i impresioneze atât pe dușmani cat și pe suporteri, afirma publicatia Israel Hayom. Teroriștii au încercat să demonstreze că autoritățile saudite sunt în imposibilitatea de a face ceva in fata amenințării teroriste.

În afara acestor atacuri teroriste, ISIL se promoveaza masiv, prin intermediul rețelelor sociale, într-o încercare de a profita de mijloacele de răspândire a ideilor in randul maselor. Militantii ISIL continuă să aplice teroarea, ca instrument important pentru realizarea obiectivului lor final – crearea unui califat la nivel mondial.

Alegerea unei moschei siite, ca tinta a unui atac terorist, corespunde strategiei teroriștilor, atingand două obiective: lovirea populației șiite, pe care ISIL o consideră eretica și colaboratoare, și indicand care este inamicul principal.

Ca parte a strategiei sale, ISIL a efectuat atacuri recente in Arabia Saudită și Yemen. Atacurile servesc, de asemenea, ca substitut pentru o intervenție militară, pe care ISIL nu si-o permite, din cauza lipsei de resurse.

Recentele atacuri demonstrează, totusi, că prezența unor astfel de grupuri teroriste in Peninsula Arabă rămâne puternică, afirma Sputnik.