Media israeliana se teme ca Statul Islamic vrea sa cucereasca Peninsula Araba

In urma atacurilor teroriste, care continua, mass-media israeliana a inceput sa identifice si sa semnaleze faptul ca teroristii ISIL ar avea ca scop final crearea unui califat la nivel mondial.

Pe 22 mai, intr-un atac sinucigas, militanții Statului Islamic au ucis 20 de persoane si au ranit aproximativ 100, în timpul unei rugăciuni desfasurate într-o moschee șiită din Qatif, în partea de est a Arabiei Saudite, aminteste intr-un raport Sputnik.

Este clar că strategia ISIL este aceea de a tinti guvernul si elementele Fortelor Quds din interiorul Regatului, care le incurca planurile, sustine masa-media israeliana.

Prin acest act de terorism ISIL si-a planificat sa demonstreze capacitățile proprii și sa-i impresioneze atât pe dușmani cat și pe suporteri, afirma publicatia Israel Hayom. Teroriștii au încercat să demonstreze că autoritățile saudite sunt în imposibilitatea de a face ceva in fata amenințării teroriste.

În afara acestor atacuri teroriste, ISIL se promoveaza masiv, prin intermediul rețelelor sociale, într-o încercare de a profita de mijloacele de răspândire a ideilor in randul maselor. Militantii ISIL continuă să aplice teroarea, ca instrument important pentru realizarea obiectivului lor final – crearea unui califat la nivel mondial.

Alegerea unei moschei siite, ca tinta a unui atac terorist, corespunde strategiei teroriștilor, atingand două obiective: lovirea populației șiite, pe care ISIL o consideră eretica și colaboratoare, și indicand care este inamicul principal.

Ca parte a strategiei sale, ISIL a efectuat atacuri recente in Arabia Saudită și Yemen. Atacurile servesc, de asemenea, ca substitut pentru o intervenție militară, pe care ISIL nu si-o permite, din cauza lipsei de resurse.

Recentele atacuri demonstrează, totusi, că prezența unor astfel de grupuri teroriste in Peninsula Arabă rămâne puternică, afirma Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.