Abuz sexual: Arhidioceza catolica de Minnesota, acuzata ca nu i-a protejat pe copii

Arhidioceza romano-catolica de Minnesota se confruntă cu acuzații penale, pentru ca nu i-a protejat pe copiii care au intrat in contact cu un preot care a pledat vinovat pentru abuzarea sexuala a acestora, in 2012.

Procurorii au lansat, vineri, aceste acuzatii, si au declarat că se investighează “comportamentul tulburator al acestui model instituțional și sistemic, pe parcursul deceniilor, la cel mai înalt nivel al conducerii Arhidiocezei”.

Ei sustin ca Arhidieceza nu a reusit sa raspunda corect in fata “numeroaselor și repetatelor rapoarte” privind conduita tulburatoare a preotului catolic Curtis Wehmeyer, care s-au intins pe toata perioada cuprinsa intre momentul intrarii sale în seminar, din 1997, si concedierea sa, din martie 2015.

O anchetă a fost lansata asupra lui Wehmeyer, in martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), implicand mai mult de 50 de martori și 170.000 de pagini de documente.

Wehmeyer, in varsta de 50 de ani, a fost condamnat, în 2013, la 5 ani de inchisoare, pentru comportamentul sau sexual și deținerea de materiale de pornografie infantilă. El a fost acuzat de infractiuni sexuale în Wisconsin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.