Pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox: s-a deschis a 2-a sesiune a Comisiei Speciale Inter-Ortodoxe

Comisia Inter-Ortodoxă Speciala pentru pregatirea Marelui Sinod Pan-Ortodox si-a deschis cea de-a doua sesiune, la Centrul Ortodox de la Chambesy al Patriarhiei de Constantinopol, în apropiere de Geneva.

Biserica Ortodoxă Rusă este reprezentată de o delegație condusă de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe Bisericești. Delegația il include si pe protopopul Nicolae Balashov, vice-președinte al aceluiasi departament, și pe Diaconul Anatoly Churyakov, interpret al departamentului.

Comisia, stabilita de întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe locale, la reuniunea lor din 6-9 martie 2014, in Istanbul, va continua activitatea de editare a proiectelor de documente ale Marelui si Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Comisia a început această lucrare, în prima sa ședință, care a avut loc in perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.