Wednesday 18 february 2015

STIRI | Dupa ce au spart usile bisericii, au profanat altarul si au imprastiat cartile ortodoxe

Biserica ortodoxa profanata in Karlovac (Croația)

Bucuria Sarbatorii Întâmpinării Domnului (15 februarie, după calendarul vechi), a sarbilor din croatia, a fost umbrită de profanarea Bisericii Sfantul Nicolae, din Karlovac.

După ce au spart ușile, in noaptea de 14-15 februarie, atacatorii au intrat fradulos în biserică și au profanat Altarul sfant, apoi au imprastiat cărțile bisericești și obiectele liturgice.

Toate crucile au fost furate, ripidele au fost rupte și mai multe obiecte necesare efectuarii slujbei Tainei Botezului au fost distruse.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Bisericii Ortodoxe Sârbe, profanari similare, în bisericile din Eparhia de Gornji Karlovac, reapar in fiecare an.

Ultimul atac înregistrat a avut loc la sfârșitul anului 2014. Faptasii nu au fost găsiti. Ulterior, vandalii au scris in graffiti cuvinte amenintatoare si ofensatoare, pe peretii bisericii.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Sârbe au semnalat incidente similare, autorităților croate, de ani de zile.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.