STIRI Egipt | Pregatirea dialogului intre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Copta

Grupul de lucru pentru pregatirea dialogului între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Coptă s-a intrunit, in perioada 9-13 februarie 2015, la Centrul de Conferințe al Bisericii Copte, in Madinat O Nasr, Cairo.

Întâlnirea a avut loc conform acordului de dezvoltare a relațiilor dintre cele două Biserici, încheiat de Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Patriarhul copt Theodoros al II-lea, în cadrul întâlnirii din 29 octombrie 2014, de la Moscova.

Patriarhul Theodoros al II-lea a subliniat nivelul înalt de cooperare între cele două Biserici, care s-a intensificat după vizita sa recentă în Rusia.

Delegația Patriarhiei Moscovei a vizitat Catedrala Sfantul Gheorghe.

Grupul de lucru a formulat mai multe propuneri, care sa fie prezentate la Sfintele Sinoade ale celor doua Biserici. Alaturi de discuțiile teologice, s-a planificat si dezvoltarea cooperarii pe sub-grupe speciale, in ce priveste educația, pelerinajele, lupta cu creștinofobia și serviciile sociale bisericesti.

În ultima zi a lucrărilor, grupul de lucru a vizitat Patriarhia Coptă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.