STIRI | Tunisia: Cetatean suedez, condamnat pentru homosexualitate

Un cetatean suedez, in varsta de 50 de ani, a fost condamnat recent, la doi ani de închisoare, pentru implicarea în acte homosexuale, în temeiul art 230 din Codul Penal tunisian, care prevede: “Actele homosexuale de sex masculin (liwat) și cele de sex feminin (mousahaqa) sunt pedepsite cu o perioadă de detenție de până la trei ani”.

Dispoziția a fost criticata pentru natura sa generică, intrucat singura modalitate de a pedepsi o astfel de persoana este să o prinzi in flagrant, mai ales ca “Tunisia se transforma din ce în ce mai mult intr-una dintre destinațiile preferate ale turismului sexual european”, apreciaza Ansa.

Cazul a reaprins atât dezbaterea asupra dezincriminarii homosexualității în Tunisia, cat si lupta “discreta”, desfășurată inca din 2011, în special pe Internet, de catre activiștii LGBT din tara (foto: steag), mai informeaza Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.