STIRI Kosovo | Alte doua cimitire ortodoxe sarbesti, profanate de albanezi

Un cimitir ortodox sârbesc din apropierea Obilic, și un cimitir de la marginea Gnjilane, in sudul Kosovo, au fost profanate, in ultimele zile, de autori necunoscuți, informeaza Tanjug.

Pietrele funerare din cimitirul din Krusevac, un sat de lângă Obilic, au fost răsturnate și arse, a declarat Eparhia de Raska și Prizren a Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Eparhia a condamnat incidentele, deplângând profanarea cimitirelor ortodoxe sarbe, care continuă in Kosovo-Metohija.

Cimitirul ortodox din satul Donji Livoc, situat la marginea Gnjilane, a fost, de asemenea, atacat de autori necunoscuți, iar mormantul lui Gradimir Milosavljevic, care a fost inmormantat in 1998, a fost rascolit si profanat, conform RTV Plus.

Toate pietrele funerare din cimitir au fost răsturnate înca din 1999, după sosirea forțelor internaționale în Kosovo-Metohija, iar cimitirul este complet abandonat și acoperit de buruieni.

Cincisprezece familii de sârbi, cu un total de aproximativ 100 de membri, au trăit în Donji Livoc – acum, un sat albanez – până în anul 1999. Toate casele deținute de sârbi au fost demolate, dar nimeni nu a fost încă tras la răspundere pentru aceasta nelegiuire, raporteaza RTV Plus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.