Papa Francisc, catre episcopii catolici din Ucraina: Aveti nevoie de un doctor!

Papa Francisc i-a indemnat pe episcopii catolici din Ucraina, să “asculte cu atenție” poporul și să caute “întâlnirea, colaborarea, capacitatea de a rezolva disputele”, adică singura “pace posibila”.

Episcopii Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, episcopul de rit bizantin și episcopii Conferinței Episcopale Catolice a Ucrainei, au fost primiti de Papa, cu ocazia vizitei lor “ad limina”, ieri dimineață, la Vatican.

În discursul sau, Papa le-a reamintit că sunt “cetățeni cu drepturi depline” ai țării lor, avand dreptul de a prezenta viziunea lor asupra destinului tarii, de a persevera neobosit in cautarea armoniei și binelui comun, chiar si in conditii grele.

Papa i-a indemnat sa fie aparatori ai familiilor sarace, ai șomerilor, ai celor slabi, bolnavi, pensionari, oameni în vârstă, persoane cu handicap și refugiați.

În cele din urmă, el le-a cerut episcopilor de diferite rituri sa găseasca o modalitate de a se accepta reciproc și de a se sprijini “reciproc, cu generozitate”: “mă doare să aud că există neînțelegeri și rani. Aveti nevoie de un doctor, iar Acesta este Iisus Hristos, pe care sa-L slujiti cu generozitate și din toată inima voastra”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.