STIRI Irak | Bisericile din Mosul au fost transformate in inchisori, de catre jihadisti

Bisericile din Mosul au fost transformate în închisori, de catre jihadiștii Statului Islamic, conform unui site web de știri irakian.

Agenția de știri Fides a raportat că recent au fost dusi detinuti, legati la ochi și încătușati, in Biserica caldeana a Neprihănitei Zămisliri, din estulul Mosulului.

Există, de asemenea, rapoarte că Manastirea Sfantul Gheorghe din oras a fost transformată într-un centru de detenție pentru femei, existand temerea că femeile vor fi “abuzate sexual”.

Rapoartele vin la o săptămână după ce militanții Statului Islamic au distrus Mănăstirea Surorilor caldeene ale Preasfintei Inimi, pe care au folosit-o anterior ca bază de operațiuni.

Conform martorilor, este posibil sa se fi tinut cont de faptul ca, odata cu eliberarea Mosulului, ar putea fi tintite în mod inevitabil bisericile care au devenit baze logistice ale jihadiștilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.