STIRI | Muftiul Suprem al Siriei, in Patriarhia Moscovei. Discutii

Ieri, presedintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion, s-a întâlnit cu Muftiul Suprem al Republicii Arabe Siriene, Sheikh-ul Ahmad Hassoun Badreddinom, aflat într-o vizită în Rusia, la invitația Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

Președintele Departamentului rus l-a salutat pe oaspete și a împărtășit cu el îngrijorarea în legătură cu activitățile forțelor extremiste din Orientul Mijlociu, care sunt susținute de o serie de țări occidentale. El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea deosebită față de soarta populației creștine din regiunea Orientului Mijlociu, persecutata de extremiști. Mitropolitul Ilarion a menționat că, în Siria, la fel ca în Rusia, exista o experienta unica a coexistenței pașnice și echitabile a religiilor tradiționale.

Muftiul a menționat că, în cei doi ani care au trecut de la ultima sa întâlnire cu Mitropolitul Ilarion, in Siria, s-au schimbat multe. Militanții au distrus peste 400 de biserici și mai mult de 3.000 de moschei. Cu toate acestea, el a subliniat că armata Siriei si luptătorii străini incep sa recupereze bisericile, moscheile, si sa salveze economia țării.

Mitropolitul Ilarion a menționat că Rusia și Biserica Ortodoxă Rusă încearcă să ofere suport si ajutor sirienilor. În special, el a subliniat eforturile Societatii Palestiniene Imperiale Ortodoxe, sub binecuvântarea Patriarhului.

Au mai fost discutate probleme de cooperare, în continuare, între părți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.