STIRI | Asia Bibi: Patriarhul Rus ii solicita Presedintelui Pakistanului gratierea

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a făcut apel la Președintele Republicii Islamice Pakistan, Mamnoon Hussain (foto), sa o gratieze pe crestina proaspat condamnata la moarte, Asia Bibi.

“Cu tristețe adâncă, am primit vestea că, in 16 octombrie 2014, Înalta Curte din Lahore a aprobat o sentinta a unei instante anterioare, de condamnare la moarte a unei mame crestine cu cinci copii, Asia Bibi, care s-a aflat mult timp în închisoare” – se arata in mesajul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, catre Președintele Pakistanului.

“Executarea crestinei Asia Bibi va deveni nu numai o pierdere de neînlocuit pentru familia ei, rude și prieteni, ci, totodata, va provoca pagube mari dialogului dintre musulmani și creștini, putand fi un stimul pentru creșterea tensiunilor dintre creștini și musulmani, în Pakistan și în întreaga lume” – a subliniat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill și-a exprimat convingerea, că liderii politici ai oricarui stat modern trebuie sa fie conștienți de responsabilitatea lor fata de soarta minoritatilor religioase, care le este încredințată, și a menționat că Biserica Ortodoxă Rusă s-a ingrijorat in mod serios pe tema emiterii acestei hotărâri.

“Turma noastra, de mai multe milioane de oameni, se alatura vocilor unui număr mare de oameni din întreaga lume, în apelul pentru pastrarea in viața a acestei creștine. În numele tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Ruse, domnule Președinte, va indemn sa o gratiati pe Asia Bibi”- spune adresa Sanctitatii Sale.

Mesajul a fost trimis, totodata, Secretarului General al ONU, Ban Ki-Moon.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.