STIRI | ISIS: UNESCO investigheaza vanzarea de artefacte pentru auto-finantare

“Nu detinem dovezi palpabile, dar știm că Statul Islamic (ISIS) vinde descoperiri arheologice, pentru a cumpăra arme și a finanța acțiuni teroriste”, a declarat Mounit Bouchenaki, un consilier special al directorului general al UNESCO, Irina Bokova, director general al Centrului Arab pentru Patrimoniul Mondial al organizației ONU, cu sediul in Manama.

Terorismul și instabilitatea politică și creșterea, în consecință, a pieței negre, afectează patrimoniul arheologic din Irak, Siria, precum si din Libia, Yemen și Liban.

Un alt aspect alarmant, este faptul că piața contrabandei ilegale cu obiecte de arta este în creștere – nu doar în Elveția și Marea Britanie, ci si în alte țări din Golf, în special în Emiratele Arabe Unite, in Abu Dhabi și Dubai, conform agentiei Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.