publicat în: Arhivă

Ieri, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis in direct slujba oficiata in Paraclisul Episcopal din Slobozia (foto)

Ieri, când Biserica Ortodoxă i-a prăznuit pe Sfinţii Mucenici: Mina, Victor şi Vichentie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a slujit la Biserica – Paraclis Episcopal, care şi-a sărbătorit al doilea hram de la sfințire.

Ziua hramului a început seara, când Preasfinţia Sa a participat la slujba de priveghere, săvârşită în Biserica – paraclis Episcopal. Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Daniel Demișcă, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu.

Corul „Tronos” al Catedralei Patriarhale a dat răspunsurile liturgice. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul diacon Robert Emanuel Cristian Năstase pe seama parohiei Belciugatele, Protopopiatul Lehliu și pe tânărul teolog Marius Soponaru, l-a hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Episcop la aniversarea zilei numelui. La ora 12:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a organizat la Centrul Eparhial o recepție aniversară.

Inregistrarea video a transmisiunii in direct va putea fi vizionata, in urmatoarele ore, in Time-Line-ul aniversar 2014, dand click AICI: https://sf-esc.ro/efecte/timeline/20-de-ani/ [https://sf-esc.ro/efecte/timeline/20-de-ani/]