STIRI | Arhiepiscopul Ciprului: solutia celor doua state este inacceptabila!

Solutia a “două state in Cipru este inacceptabila”, a spus Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, intr-o discutie cu Primul-Ministru grec, Antonis Samaras.

Intalnirea intre cei doi a durat 45 de minute. Arhiepiscopul Hrisostom le-a transmis reporterilor că a avut “bucuria de a-l primi pe Primul-Ministru grec și, ca întotdeauna, Biserica si-a prezentat punctele de vedere, pentru că isi doreste ca “aceasta tara sa supraviețuiasca”, și ca “semenii sa aiba parte de zile mai bune”.

“În această întâlnire scurtă, am observat că Grecia și Ciprul – mai ales ambasadorii noștri în țările care sunt membre permanente ale Consiliului de Securitate și ale Europei – trebuie să transmită mesajul că zona economică exclusivă [ZEE – drepturile suverane de explorare și utilizare a resurselor], aparține statului, și anume Republicii Cipru, iar de roadele sale ar trebui să beneficieze cetățenii acestui stat, care sunt greci sau turci sau de alta natura”, a spus acesta.

Este necesar să se înțeleagă acest mesaj, a adăugat Arhiepiscopul. Acestea “trebuie să transmita Turciei, ca aici este Cipru”. “Desigur, ea nu recunoaște asta”, a adăugat Arhiepiscopul Hrisostom. “Ei vorbesc despre două state, asta este ceea ce vrea Turcia, solutie care, desigur, nu poate fi acceptata”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.